Over Kerstcircus Arnhem

Na het succes van afgelopen kerstvakantie geeft Circus Bolalou weer voorstellingen in Arnhem, en wel op een nieuwe locatie. Natuurlijk geheel in kerst-stijl.

 

Arnhem – Het jonge ondernemersechtpaar Steffie en Dennis Bossle kijken er al het hele jaar naar uit. Het kerstcircus in Arnhem. Afgelopen jaar organiseerde zij voor de eerste maal de circusvoorstellingen geheel in kerst sferen op het weiland op bedrijventerrein IJsseloord. De bezoekers kwamen met velen en verlieten allemaal voldaan de circustent. “Daar doe je het natuurlijk voor” zegt Steffie, die samen met haar man Dennis de kapitein is van het circusgezelschap. Ze vult aan “Alle begin is moeilijk en je hoopt dat je de juiste koers vaart als bedrijf, maar als de eerste voorstelling gegeven is, en het publiek breekt de tent, figuurlijk, af. Dan weet je dat je goed zit.

 

Dit jaar probeert het circus op vele punten te verbeteren en alles nog meer perfect te maken. Zo is er in samenspraak met de gemeente Arnhem een nieuwe locatie gevonden. Midden in het park Presikhaaf wordt de grote rood-witte circustent opgebouwd. Voordat men daar naar binnen gaat worden ze onthaald in de foyertent, deze wordt aangekleed met pluche, klatergoud, tientallen kerstbomen en honderden lampjes. De aankleding zal dit jaar nog mooier en sprookjesachtiger worden dan afgelopen editie.

 

Het programma is ook geheel vernieuwd. Naast Steffie en Dennis zelf schitteren er een tal van artiesten op in de voorstelling. Allemaal laten zij nieuwe acts zien en doen zij hun best het publiek naar de zin te maken. Acrobaten hoog in de lucht, of balanceerkunsten met stoelen, alles komt voorbij.
Natuurlijk vormen de dieren belangrijke pijlers in de voorstelling; vier kleine pony’s en een groot steigerend paard zijn te zien. Een prachtige act in oosterse sferen geven het kamelenpaar Mouwie en Angalie. Afgelopen jaar waren zij ook al in Arnhem, maar deden zij nog niet mee in de show. Nu zijn de volwassen en hebben ze de kunstjes onder de knie.
Kortom, spanning en sensatie, maar vooral een hoop gezelligheid in de donkere dagen rondom de feestdagen.

 

Voor wie nieuwsgierig is geworden; het Kerstcircus Arnhem geeft vanaf vrijdag 20 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 dagelijks voorstellingen in de aangenaam verwarmde circustent op park Presikhaaf.
Kijk voor aanvangstijden en meer informatie verder op deze website.